Het belang van een goed matras

Het belang van een goed matras

Een mens gebruikt gedurende de dag veel energie, het constant laten bewegen van ons lichaam en het concentreren op werkzaamheden vergt immers veel. Om dit voor een lange tijd vol te houden is goede en voldoende nachtrust zeer belangrijk, helaas is het de realiteit dat veel mensen dit niet hebben. Een goede nachtrust heeft enkele belangrijk factoren, waaronder comfort. Buiten het matras is het bed zelf natuurlijk ook belangrijk, koop bijvoorbeeld in boxspring in Etten-Leur en plaats hier een goed matras op. Een goed matras is cruciaal voor een goede nachtrust, in dit artikel lees je waarom

Een goed matras voorkomt lichamelijke klachten

Door een te hard of zacht matras kan je erge lichamelijke klachten krijgen, vaak beginnen deze met een pijnlijke rug en/of nek. Bij het slapen is het belangrijk dat alle delen van je lichaam voldoende ondersteund worden en dat je ruggenwervel mooi recht gehouden wordt, je rug moet in een natuurlijke en comfortabele houding gehouden worden. Er zijn meerdere soorten rugklachten die door een slecht of niet passend matras kunnen ontstaan, bijvoorbeeld lage rugpijn, hernia en een kromme rug. De verstelbaarheid van boxspring in combinatie met een passend matras kan hier de oplossing voor zijn.

Goede nachtrust zorgt voor minder stress

Een slechte nachtrust zorgt ervoor dat je met een slecht gevoel aan de dag begint, je bent niet goed uitgerust en vaak heb je nog bepaalde lichamelijke klachten ook. Een tekort aan slaap kan leiden tot een slechtere concentratie, gewichtstoename en uiteindelijk zelf een depressie. Dit kan allemaal een grote invloed hebben op je zakelijke carrière en persoonlijke relaties, dit wil je natuurlijk voorkomen.

Minder hoofdpijn

Buiten alle bovenstaande gevolgen zorgt een slecht matras ook nog eens voor heel veel hoofdpijn. Als je slecht of oncomfortabel ligt dan kan je lichaam nooit helemaal goed ontspannen, wat er uiteindelijk voor kan zorgen dat je opstaat met heel veel hoofdpijn. Ook al zijn alle andere factoren voor een goede nachtrust helemaal in orde, als je voor jouw doen een veel te hard of juist zacht matras hebt zal je nooit helemaal goed kunnen uitrusten.

Tintelende voeten of handen

Door een slechte slaaphouding of een te hard matras kunnen bepaalde bloedvaten bekneld raken waardoor er minder bloed naar de voeten en handen kan stromen, dit heeft als gevolg dat ze in ‘slaap’ vallen. Dit kan een oorzaak zijn waardoor je midden in de nacht wakker kan worden, het is niet per se gevaarlijk maar het zorgt wel voor een verstoorde nachtrust.